Yes, we mogen weer!

Het verenigingsleven heeft gedurende de coronapandemie een lange tijd on-hold gestaan. De veiligheid en gezondheid van onze leden stond natuurlijk bovenaan. Sinds 25 september jl. zijn de versoepelingen doorgevoerd en hoeven we de 1½ meter niet meer in acht te houden en kunnen de studenten weer allemaal als vanouds naar school. Dit komt met name doordat veel mensen inmiddels gevaccineerd zijn.


Met de coronapas en dus een geldige QR code mogen nu we ook weer de horeca, bioscoop en theaters bezoeken.

Activiteiten worden weer opgepakt

Belangrijk is dat we ook weer de activiteiten van de verenigingen kunnen oppakken. We zien nu op social media en overal in de wijken dat mensen weer aan het werk zijn om de draad weer op te pakken. Zo zag ik dat de voorbereidingen op Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval en Koningsdag alweer de volle aandacht krijgen om er weer wat van te gaan maken. Ook in Limmel en Nazareth zien we weer dingen gebeuren.

Trajekt

In de zomervakantie is er een puik programma voor de jeugd neergezet. Dit was goed opgepakt door Trajekt in samenwerking met de kinderboerderij en diverse andere partijen. De kinderen hebben hiervan genoten.

Lochtmanhuis

Nu we ook weer zonder beperkingen gebruik mogen maken van het Kapelaan Lochtmanhuis zien we dat de verenigingen daar ook weer aan de slag gaan. Zo zijn er weer bijeenkomsten voor onze ouderen met de gezellige kienmiddagen waarbij vooral het samenzijn weer heel belangrijk is voor deze mensen. Toneelgroep Lummel is de voorbereidingen gestart op een nieuw toneelstuk, dat in het najaar van 2023 op de planken gebracht wordt. Een enthousiaste groep met een aantal nieuwe spelers gaan weer zorgen voor een leuke, doldwaze klucht. TGL zal u op de hoogte houden van de vorderingen.

Sinterklaas

Uiteraard zal Sinterklaas ook in 2021 weer een bezoek brengen aan Limmel. Op zondag 21 november maakt de goedheiligman zijn intocht. Hierover meer in deze buurtpraot.

Kerstmarkt

We gaan de komende weken ook bekijken of we op het plein aan de Populierweg weer een mooie kerstboom kunnen plaatsen en weer leuk in stijl kunnen versieren. De eerste gesprekken zijn hierover al gevoerd. Of dit in combinatie gaat met een kerstmarkt, is op dit moment nog niet bekend.

Carnaval

Ook carnaval lijkt weer gevierd te kunnen worden zoals we dat graag willen. Op 6 november zal het “vastelaovendsleedsje 2022” uitgeroepen worden in de Muziekgieterij door alle Samenwerkende Vastelaovends Vereiniginge (SMV). Ook CV de Braniemeekers is gestart met de voorbereidingen op een nieuw carnavalsseizoen. Na een jaar zonder te hebben gedaan zal op zondag 30 januari de nieuwe Prins van Limmel & Nazareth uitgeroepen worden en op 13 februari het jeugdprinsenpaar. Ook alle andere activiteiten gaan we weer oppakken, zoals:

Koningsdag

Koningsdag lijkt nog ver weg, maar aangezien de Koninklijke familie dit jaar naar Maastricht komt, is dat wel een heel bijzondere editie. Maastricht zal in het centrum een heel mooi programma verzorgen. Of we in Limmel dan iets moeten organiseren is dan ook maar zeer de vraag. Ik kan me voorstellen dat iedereen graag glimp wil opvangen van alle Koninklijke hoogheden.

We wensen iedereen in elk geval veel plezier met alle activiteiten.

Callepin

30-1                 Uitroepen Prins van Limmel & Nazareth

6-2                   Seniorenmiddag

11-2                  Mestreechter Aovend

13-2                  Braniemeekerkes Jeugdprinsenpaar

18-2                  Carnavalskienen

19-2                  Prinsenreceptie

20-2                  Mestreechse Mès

25-2                  Schoolcarnaval

26-2                  Vastelaoftrap

27-2 t/m 1-3      Carnaval

  
Met vriendelijke groet,

Marcel Coolen

Login

Prinsegallereij

Ga naar boven